Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Algemeen (vóór de aankoop)

Waarom moet ik STYKKER gebruiken?

STYKKER is de ultieme Excel-tool om je uren, kilometers, kosten en verkochte producten & diensten te registreren, verantwoorden én factureren.

Eenmalige betaling. Geen dubbele invoer meer. Geschikt voor meerdere jaren.

STYKKER werkt gemakkelijk en snel met Excel in plaats van dure online-systemen. Je hoeft geen nieuwe software te leren. Je hoeft alleen maar één tabel te vullen (max. 10 gegevens). Wil je in aanmerking komen voor de ondernemersaftrek? Dan moet je aan de Belastingdienst aantonen dat je aan het urencriterium voldoet. Waarom dan niet met software die je al bezit?

Op deze pagina staan de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Hoe kom ik aan de nieuwste versie van STYKKER?

Download de nieuwste versie van STYKKER via de downloadlink in de bevestigingsemail of via jouw account.

Hoe kan ik betalen?

We accepteren iDEAL-betalingen in Nederland, maar ook alle gangbare creditcards, Visa, Mastercard & American Express (AMEX), via onze betaalprovider (Mollie). We accepteren ook betalingen via Paypal en bankoverschrijvingen. Houd er bij bankoverschrijvingen rekening mee dat je moet wachten totdat we jouw betaling handmatig hebben verwerkt. Je kunt je producten dus pas downloaden nadat we je overboeking hebben ontvangen en verwerkt.

Belgische klanten kunnen ook betalen met Bancontact/ Mr Cash, SOFORT Banking, Belfius Direct Net en KBC/CBC.

Let op: we verwijderen af en toe een betaalmethode om te testen of om andere redenen, dus er is een kans dat u dit niet beschikbaar kunt vinden op het moment van aankoop.

Op dit moment kunnen we geen betalingen accepteren via andere methoden dan degene die hierboven zijn vermeld.

Kan ik een btw-factuur krijgen?

Je krijgt automatisch een btw-factuur voor je administratie als in Europa woont. Europese bedrijven kunnen hun btw-nummer toevoegen om in aanmerking te komen voor verlegde btw, bijvoorbeeld DE999999999.

Je kunt je factuur ook opnieuw afdrukken in jouw account.

Wat zijn de voordelen van STYKKER?

STYKKER kent vele voordelen ten opzichte van andere oplossingen voor de registratie, verantwoording en facturatie van uren, kilometers en verkochte producten & diensten. We hebben ze op deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Welk Excel-sjabloon is het beste voor mij?

Mensen die ons kennen weten dat we al jaren diverse oplossingen in Excel bieden voor het registreren en factureren van je uren etc. Op deze pagina hebben we ze allemaal op een rijtje gezet, zodat je een goede keuze kunt maken.

Heb je een gratis proefversie waarmee ik STYKKER kan uitproberen?

Ja dat hebben we! Je kunt een proefversie downloaden op deze pagina om STYKKER uit te proberen. We bieden echter ook een 100% geld-terug-garantie gedurende 30 dagen vanaf de datum van aankoop. We nodigen je daarom van harte aan om de STYKKER eens te proberen – en als je vindt dat dit niet voor jou geschikt is, laat dit ons vriendelijke ondersteuningsteam dan binnen 30 dagen weten en we betalen je volledig terug.

Wat krijg ik allemaal als ik STYKKER bestel?

Met dit Excel-bestand registreer je al je bestede uren, gereden kilometers, gemaakte kosten en verkochte producten & diensten in één tabel. Het volgende is inbegrepen:

• Een prachtig Excel-sjabloon: een met voorbeelden en een lege versie om mee te starten

• Uitgebreide (online) handleiding

• Ondersteuning via onze helpdesk

Voor hoeveel ondernemingen kan ik STYKKER gebruiken?

Je kunt STYKKER gebruiken voor al je eigen ondernemingen. Een vriend, familielid, klant of relatie moet zelf een licentie van STYKKER kopen.

Hoeveel regels kan ik verwerken?

In STYKKER kun je 2.000 registratieregels kwijt. En 100 klanten, 50 medewerkers, 50 projecten, 30 urensoorten, 8 urencategorieën, 20 eenheden en 15 factuurregels.

Alle tabellen zijn eenvoudig uit te breiden met uitzondering van de urensoorten/-categorieën en factuurregels.

Welke garantie geven jullie?

We hebben zo veel vertrouwen in onze producten dat we jou een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie geven. Wij nemen al het risico, zodat jij dat niet hoeft te doen. Natuurlijk willen we graag weten waar je moeite mee hebt. Laat het ons weten en we helpen je graag verder…

Installatie

Hoe installeer ik STYKKER?

Installatie is heel eenvoudig. Download STYKKER via de downloadlink in de bevestigingsemail of via jouw account. Kies een locatie waar je het bestand wilt opslaan. Pak het ZIP-bestand uit. Open vervolgens het bestand.

Kan ik STYKKER ook op mijn Mac gebruiken?

Jazeker. STYKKER is geschikt voor bijna alle apparaten waarop Excel is geïnstalleerd. Dus ook voor je Mac mits je Excel 2016 (365) of hoger hebt.

Heb ik Microsoft Excel nodig om het te gebruiken?

Ja dat is nodig. STYKKER vereist Microsoft Excel 2016 of hoger (PC/Mac). Als je Excel eenmaal hebt geïnstalleerd op je computer – ben je klaar om STYKKER te gebruiken. We adviseren om de nieuwste versie van Excel te gebruiken, dat is momenteel Excel 2016 of 365.

Als je een lagere versie van Excel gebruikt, dan werken enkele formules niet in de rapportage helaas.

Werkt STYKKER ook met OpenSource software zoals OpenOffice?

STYKKER is speciaal ontworpen voor Microsoft Excel. De werking van STYKKER is niet getest of gegarandeerd met OpenSource Software zoals OpenOffice of Google Spreadsheets.

Ondersteuning & updates

Hoe is de ondersteuning geregeld?

Met STYKKER ben je binnen 5 minuten aan de slag. We helpen je graag verder als je even vastloopt met STYKKER. Je vindt op deze site de online handleiding en deze lijst met veel gestelde vragen.

We beschikken helaas niet over de mankracht om je telefonisch te woord te staan. Wij geven de voorkeur aan communicatie via ons helpdesksysteem. Op deze manier houden we onze producten betaalbaar.

Ons supportbeleid vind je hier.

Wat moet ik doen bij een update?

Als er een update komt van STYKKER, dan kun je met enkele simpele kopieer- en plakoefeningen je gegevens snel overzetten in de nieuwe versie zonder dat je gegevens kwijtraakt. Gebruik wel altijd Plakken Speciaal, Waarden. Eventuele aanpassingen die je hebt gedaan moet je in de nieuwe versie ook weer doen uiteraard.

Gebruik

Hoef ik mijn gegevens echt maar één keer in te voeren?

Ja, met STYKKER vul je één keer je gegevens in (bijvoorbeeld gewerkte uren, verkochte producten, gereden kilometers etc.). Daarna kun je:

 1. Facturen maken (2 ontwerpen in 10 kleuren en 2 stijlen)
 2. Maand- en weekstaten afdrukken ter ondertekening door je opdrachtgever
 3. Het urencriterium bewaken
 4. Urenkaarten maken
 5. Specificaties samenstellen
 6. Projecten verantwoorden
 7. Medewerker-overzichten opstellen
 8. Klantrapporten creëren

Welke versie gebruik ik? Is een update beschikbaar?

Weet je niet zeker welke versie van STYKKER je hebt geïnstalleerd of dat een upgrade beschikbaar is?

 1. Jouw huidige versie wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het hoofdmenu
 2. Of ga naar de Algemene instellingen onder het tabblad Instellingen
 3. Klik op de koppeling Controleren op updates om te zien of er updates beschikbaar zijn.

Lees het versiebeheer op deze pagina.

Hoe flexibel is STYKKER?

Met STYKKER kun je zo’n beetje alles instellen naar je eigen wensen. Denk aan: je bedrijfsgegevens, btw-tarieven, jaren, eenheden, feestdagen, urensoorten en – categorieën. Maar ook klanten, producten & diensten, medewerkers en projecten.

En omdat STYKKER is gemaakt in Excel kun eigenlijk alles wijzigen (alleen aan te raden als je een ervaren Excel-gebruiker bent).

Hoe werk ik de draaitabel bij?

Draaitabellen in Excel moet je handmatig verversen. Rechtsklik ergens op de draaitabel en kies Vernieuwen.

Kan ik STYKKER op meer dan één computer gebruiken?

STYKKER is een op Excel gebaseerde toepassing, dus je installeert en gebruikt het op je eigen lokale computer of laptop.

Je kunt het natuurlijk downloaden naar elke computer die je hebt – maar je moet je ervan bewust zijn dat het lokaal werkt. Het wordt daarom aanbevolen dat je STYKKER opslaat in een map die toegang tot de cloud heeft. We raden je aan tools als OneDrive, Google Drive of een vergelijkbare toepassing te gebruiken.

Moet ik ieder jaar in een nieuw sjabloon beginnen?

Nee, STYKKER is geschikt voor meerdere jaren. Je kunt gewoon door blijven werken in dezelfde sjabloon. Wijzig simpelweg het jaartal in de diverse rapportages.

Hoe maak ik een factuur?

Als je alle uren, verkochte producten etc. hebt geregistreerd, dan hoef je alleen nog maar het factuurnummer te selecteren en je factuur is klaar.

Je kunt kiezen uit maand- of weekfacturen. De maand- en/of weekstaat is dan ook direct klaar. Staan er op een factuur gegevens van meer dan een week of maand? Geen probleem. Maak dan gebruik van afzonderlijke maand- of weekstaten.

Kan ik mijn factuur en maand-/weekstaat ook in een andere kleur maken?

Ja. STYKKER kent 2 verschillende factuursjablonen in 10 verschillende kleuren en 2 stijlen. Je kunt in feite dus kiezen uit 20 factuurontwerpen.

Wijzigingen

Waarom zijn sommige cellen beveiligd?

Als gebruiker van STYKKER hoef je alleen de witte en blauwe cellen te vullen/wijzigen. Grijze cellen bevatten formules en zijn beveiligd om onbedoelde overschrijving ervan te voorkomen.

Hoe hef ik de beveiliging op?

Als je toch iets wilt wijzigen in STYKKER dan kan dat. Hef de beveiliging op met Controleren, Beveiliging blad opheffen. Wees voorzichtig. En vergeet niet de beveiliging weer te activeren als je klaar bent (Controleren, Blad beveiligen).

Hoe wijzig ik het logo?

Dat is eenvoudig. Klik met je rechtermuis op het logo en selecteer Afbeelding wijzigen, Uit een bestand… Selecteer een afbeelding op je computer en klik op Invoegen.

Hoe breid ik mijn tabellen uit?

Als een van de tabellen bijna vol is, dan kun je die uitbreiden. Maak eerst een backup! Hef dan de beveiliging van het blad op met Controleren, Beveiliging blad opheffen. Voeg daarna nieuwe regels tussen bóven de laatste regel. Kopieer vervolgens een gehele regel (die formules bevat) helemaal naar beneden tot de laatste regel. Vergeet niet de beveiliging weer te activeren als je klaar bent (Controleren, Blad beveiligen).

Kunnen jullie STYKKER aanpassen aan mijn specifieke wensen?

Als je minder bedreven bent in Excel en je wilt specifieke aanpassingen, neem dan contact met ons op.